Recepty pre deti s ABKM

Varíme s Neocate

  • Neocate LCP
  • Neocate Junior
  • Polievky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Zobraziť vybrané

Pastiersky koláč

Ingrediencie

200 g chudého mletého mäsa bez kostí a kože (jahňacie, kuracie, hovädzie alebo morčacie) • 1 stredne veľká mrkva (50 g) • 2 veľké zemiaky (200 g) • ½ stredne veľkej cukety (50 g) • 1-2 čajové lyžičky oleja na varenie • 1 polievková lyžica oleja • 4 odmerky Neocate LCP

Postup (doba prípravy cca 40 minút)

  1. Mrkvu a cuketu olúpeme a nastrúhame.
  2. V panvici zohrejeme olej a zeleninu na miernom ohni dusíme do mäkka.
  3. Pridáme mäso a restujeme do zhnednutia.
  4. Zmiernime plameň a dusíme po dobu desiatich minút.
  5. Medzitým si olúpeme a nakrájame zemiaky, vložíme ich do malého hrnca s vodou a varíme, kým nie sú veľmi mäkké.
  6. Zlejeme vodu a zemiaky roztlačíme s olejom.
  7. Do mäsovej zmesi vmiešame Neocate LCP.
  8. Na mäsovú zmes rozprestrieme roztlačené zemiaky. Podľa potreby zriedime konzistenciu a podávame.